Amsterdam
Thursday, 14 August 2014 09:03
There are no translations available.

Naše produkty získali v Amsterdame ocenenie za inovácie "New ProductExpo 2014"

 

.

Produkty vyvinuté kolektívom riešiteľov projektu „Zdravá výživa pre zdravé životné funkcie,“ ktorý bol schválený v rámci Výzvy 2.2 Podpora aplikovaného výskumu, vývoja a transferu technológií,boli uvedené na výstave PrivateLabelManufacturersAssociation (PLMA) v Amsterdame ako svetové novinky v rámci pavilónu inovácií - New ProductExpo 2014.

O projekte

Riešený projekt „Zdravá výživa pre zdravé životné funkcie“ je v rámci spolupráce výskumného pracoviska (NPPC, VÚŽV Nitra) a podniku (Tekmar Slovensko s.r.o.)zameraný na získanie a využitie poznatkov o biologicky aktívnych látkach pri vývoji a výrobe produktov s definovaným pozitívnym účinkom na ľudský organizmus.

Predmetom sledovania sú vybrané substancie zo skupín fytoestrogénov, polyfenolov, vitamínov, mastných kyselín, aminokyselín, probiotík, prebiotík a rastlinných extraktov.

Na základe získaných informácií o ich vplyve na vybrané chemické, metabolické a enzymatické ukazovatele v organizme sú jednotlivé látky s charakterizovaným účinkom použité pri vývoji a výrobe finálnych produktov – funkčných potravín.

Zameranie projektu je postavené tak, aby získané teoretické poznatky a informácie boli aplikované vo výrobnej praxi, čím projekt vytvára podmienky na intenzívne prepojenie výskumu a vývoja s výrobnou sférou.

 

new_product_expo

 

amst1

 

amst2

 
Banner
Banner