Svetový deň potravín 2014
Friday, 24 October 2014 10:30

Svetový deň potravín organizuje vo všetkých členských krajinách Organizácia spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo - FAO. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR chcelo prostredníctvom tejto akcie upriamiť pozornosť na potrebu poľnohospodárstva pri produkcii potravín a to aj v súvislosti s tohto ročnou témou: „Rodinné farmy: Nasycujú svet a starajú sa o planétu“.

S príhovorom vystúpila štátna tajomníčka MPRV SR Magdaléna Lacko-Bartošová, ktorá uviedla príklad, že ak by neexistovalo poľnohospodárstvo ľudia by boli schopní nasýtiť iba 250 miliónov obyvateľov z celkového počtu 7 miliárd ľudí.

Sprievodným podujatím Svetového dňa potravín bol „Malý trh“, kde mohli návštevníci obchodného centra ochutnať výrobky domácich producentov potravín, ako sú syry, mäsové výrobky, ryby, med či pečivo.

V jednom zo stánkov ponúkalo ochutnávku výrobkov z predajne mäsa v Lužiankach aj NPPC – Výskumný ústav živočíšnej výroby Nitra.

 
Banner
Banner